Vel er denne blog ikke et spise og madprogram, og vel er jeg ikke køkkenchef, men derfra og til ikke at kunne bidrage fruen med hjælp i køkkenet til at lave lidt godt for smagsløgene, som kan hænde at ske ved familiemiddage eller festlige lejligheder mangler da bare!Til hverdag og fest smager min crepe suzette bedst. Det påstår ihvertfald min familie, så skynder mig at videre give min studie sammensatte opskrift ( som jeg selv bruger ) på denne ovennævnte dessert pandekage "Crepe suzette," som er en af mine mange livretter. Jeg smagte den første gang for mange år siden på hotel Phønix i Hjørring, hvor jeg dengang havde et ungdomsjob og dens aroma og smag har hængt ved lige siden!
Først skal der lige bages nogle tynde pandekager/Crepes 8-10 stk.Til dette skal vi bruge flg. ingredienser:
125 gr. mel2 æg2 spsk. øl (kan udelades)3 dl. mælk1 spsk. sukker1 nip salt1 tsk revet citron- eller appelsinskal (kan udelades)3o gr. smeltet smør
Til appelsinsaucen bruges:
1oo gr. smør125 gr. sukkerreven skal af 1 appelsin + skal af 1 appelsin skåret i strimler. (Juliennejern el. andet!)2 dl. appelsinsaft(saften fra de to appelsiner kan evt,- spædes op med appelsinjuice½ dl appelsinlikør
Til flambering og pynt:
½ dl. Cognac 4-5 spsk. smuttede mandler
Tilberedning:Mælk, æg og øl piskes sammen. De tørre ingredienser blandes sammen og piskes i mælken til dejen er glat og uden klumper. Til sidst vendes det smeltede smør i. Dejen skal være tynd
Varm en ikke alt for stor tefalpande og anvend lidt smør til brug ved bagningen. Kom lidt dej på og drej den rundt så bundfladen dækkes. Når kanterne begynder at krølle vendes pandekagen og bages på den anden side. Under bagningen tilsættes lidt smør, så man undgår dejen klæber til panden.Når pandekagerne er bagte, foldes de sammen i kvarter og lægges til side tildækket.
Tilberedning af appelsinsaucen og flamberingen:
Kom smør, sukker, appelsinskal, saft og likør på panden, og lad det simre et par min. Læg derpå pandekagerne en af gangen i den varme sauce, hvor de vendes og gennemvædes, og derefter skubbes ud til siderne af panden, så de resterende pandekager kan gennengå samme procedure.Nu hældes den afmålte cognac ud over pandekagerne, sæt med forsigtighed en tændstik til eller med hjælp af gasblusset. Sluk inden da for emhætten, og hav gerne et grydelåg eller andet parat til at kvæle ilden om nødvendigt.
Server på lune tallerkner 2-3 crepes pr. person, kom lidt af appelsinsaucen ved hver portion og drys lidt af de smuttede og hakkede mandler samt reven appelsinskal henover.
------------- ----------------------------
125 gr. mel2 æg2 spsk. øl (kan udelades)3 dl. mælk1 spsk. sukker1 nip salt1 tsk revet citron- eller appelsinskal (kan udelades)3o gr. smeltet smør
Til appelsinsaucen bruges:
1oo gr. smør125 gr. sukkerreven skal af 1 appelsin + skal af 1 appelsin skåret i strimler. (Juliennejern el. andet!)2 dl. appelsinsaft(saften fra de to appelsiner kan evt,- spædes op med appelsinjuice½ dl appelsinlikør
Til flambering og pynt:
½ dl. Cognac 4-5 spsk. smuttede mandler
Tilberedning:Mælk, æg og øl piskes sammen. De tørre ingredienser blandes sammen og piskes i mælken til dejen er glat og uden klumper. Til sidst vendes det smeltede smør i. Dejen skal være tynd
Varm en ikke alt for stor tefalpande og anvend lidt smør til brug ved bagningen. Kom lidt dej på og drej den rundt så bundfladen dækkes. Når kanterne begynder at krølle vendes pandekagen og bages på den anden side. Under bagningen tilsættes lidt smør, så man undgår dejen klæber til panden.Når pandekagerne er bagte, foldes de sammen i kvarter og lægges til side tildækket.
Tilberedning af appelsinsaucen og flamberingen:
Kom smør, sukker, appelsinskal, saft og likør på panden, og lad det simre et par min. Læg derpå pandekagerne en af gangen i den varme sauce, hvor de vendes og gennemvædes, og derefter skubbes ud til siderne af panden, så de resterende pandekager kan gennengå samme procedure.Nu hældes den afmålte cognac ud over pandekagerne, sæt med forsigtighed en tændstik til eller med hjælp af gasblusset. Sluk inden da for emhætten, og hav gerne et grydelåg eller andet parat til at kvæle ilden om nødvendigt.
Server på lune tallerkner 2-3 crepes pr. person, kom lidt af appelsinsaucen ved hver portion og drys lidt af de smuttede og hakkede mandler samt reven appelsinskal henover.
| Det færdige resultatVelbekomme! |
------------- ----------------------------